Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 June 2018

Kenapa Pitam Selepas BEKAM

Kenapa Pitam Selepas BEKAM | Kalau saya tanya apa yang anda tahu tentang bekam? Rata-rata akan menjawab badan akan jadi ringan, darah kotor keluar, lepas bekam akan jadi sihat, semua orang boleh bekam.

Pitam Selepas Bekam

Secara asasnya anda betul.

.....

Tapi, adakah anda tahu, ada orang yang bekam darah pitam saat selepas bekam atau ketika bekam?

.....

Saat dibekam, badan kita akan mengalami pelbagai tindak balas saraf. Tindak balas segera ini bergantung kepada badan masing-masing. Bekam sememangnya memberikan tindak balas saraf yang terus kepada organ berhampiran titik bekam. Dan insyallah semakin hampir dengan titik organ maka makin cepatlah proses penyembuhan berlaku.

Selain daripada itu, urat saraf jua memainkan peranan penting dalam tindak balas proses bekam darah itu berlaku.

.....

Oleh sebab perkara ini jualah adakalanya pelanggan akan rasa pening kepala dan pitam. Pening kepala dan Pitam ini buleh jadi kerana tekanan darah semakin menurun dan jua kemungkinan pelanggan kekurangan air di dalam badan.

Oleh sebab itu, pastikan anda minum air secukupnya 2-3 jam sebelum bekam dan pastikan darah anda jua tidak hypo (tekanan darah rendah) ketika ingin dibekam.

Jika ia berlaku kepada anda, pastikan anda minum sesudu madu atau sebiji kurma dan segelas air masak selesai sahaja berbekam.

.....

Bagi mengelakkan perkara ini juga saya menyediakan beberapa makanan kesihatan bagi meningkatkan kesegaran badan untuk setiap pelanggan saya. Ini adalah satu bentuk rawatan saya yang terbaru kepada pelanggan bekam saya di Kuantan pada tahun 2018 ini sebagai altenatif rawatan secara menyeluruh.Bagi mendapatkan khidmat bekam dan nasihat pemakanan kesihatan yang terbaik. Hubungi saya segera.

019 - 997 8427

Asyraf Adnan
Jurubekam Iman Al Hijamah Ent
Zhulian Distributor
ID : 4985676

No comments:

Post a Comment