Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 6 July 2017

HARAM GUNA POSTER GAMBAR TUBUH WANITA KATA MUFTI PERAK

HARAM GUNA POSTER GAMBAR TUBUH WANITA KATA MUFTI PERAK | Heboh satu Malaya pasal gadis kat Shell tu, aku pun ingat sapa ler malam-malam dok pegang air mineral. Rupanya kadbod GADIS SHELL YANG KENA CABUL hari tu. 

GADIS SHELL YANG KENA CABUL ni nama dia Ila. Lama dah dia jadi kadbod kat Shell tu, dia jadi terkenal sebab GADIS dia KENA CABUL KAT SHELL tempoh hari. 

Abam botak yang CABUL dia tempoh hari. Bukan cabul betul-betul tapi cabul kadbod dia. Dah sangap sangat kot Abam Botak Pencabul Kadbod GADIS SHELL tu.

Marahlah GADIS SHELL ini bila tahu DIA KENA CABUL KAT SHELL. Bongok betullah.

Tapi Abam Botak Yang Mencabul GADIS SHELL Yang Kena Cabul tu pun dah mohon maaf. dan GADIS SHELL YANG KENA CABUL ni pun dah maafkan dah.

Keratan FB Ila yang memberi maaf kepada Abam Botak

MUFTI PERAK, Tan Sri Dr. Harussani Zakaria menjelaskan penggunaan iklan kadbod, patung plastik atau seumpamanya yang memaparkan wajah serta tubuh wanita adalah haram di sisi agama Islam.

“Haram iklan berkenaan lebih-lebih lagi ia menjadi keghairahan. Penggunaan gambar wanita dalam kadbod dan patung juga tidak boleh.

“Sudah jadi benda negatif pula bila orang cium, pegang dan buat macam-macam kepada iklan itu,” katanya, lapor Astro Awani.
HARAM GUNA POSTER GAMBAR TUBUH WANITA KATA MUFTI PERAK
MUFTI PERAK, Tan Sri Dr. Harussani Zakaria
Namun begitu, Harussani turut menambah, penggunaan patung terutama kepada kanak-kanak dibolehkan dan konsepnya berbeza berbanding muka wanita dalam iklan berbentuk sedemikian.
“Untuk kanak-kanak patung sebagai permainan boleh menenangkan mereka daripada menangis dan mengganggu ibu bapa yang sedang bekerja, jadi ia dibolehkan.
“Ia termasuk poster atau papan iklan di lebuh raya misalnya yang memberi mesej keselamatan pemandu kenderaan, itu juga boleh,” katanya lagi.
Sebenarnya GADIS SHELL YANG KENA CABUL ni cantik, sehari dua nampak macam kadbod, 2-3 bulan dok tengok hari-hari dah nampak macam hidup dah. Itu yang pakai ghairah belaka tu. Baguslah SHELL DAH TARIK BALIK KADBOD GADIS SHELL YANG KENA CABUL tu.


"CUBA KORANG BAYANGKAN KALAU LAH SEMUA WANITA DIJADIKAN KADBOD ATAU PAPAN IKLAN. HARU BIRU RASANYA."


Lebih baik letak gambar karton gajah isi minyak dengan belalai. Bagus tak cadangan aku.


Korang nak tahu lanjut siapa GADIS SHELL YANG KENA CABUL ni. Jom tengok video dia kat bawah ni :-


by : Tinta Asyraf

No comments:

Post a Comment