Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 10 August 2014

[Asal Usul Urutan Refleksologi]

[Asal Usul Urutan Refleksologi] Kebanyakan pendapat/buku menyatakan bahawa urutan refleksologi bermula dan ditemukan di negeri China sejak lebih 5000 tahun yang lalu. Namun ada satu bukti yang agak jelas menunjukkan bahawa rawatan urutan refleksologi ini sudah bermula sejak zaman Mesir kuno lagi, iaitu dengan penemuan lukisan/lakaran orang sedang melakukan terapi urutan refleksologi di salah satu piramid di kota itu. Konon ada cerita yang mengatakan bahawa Firaun itu tidak pernah sakit kerana melakukan terapi urutan refleksologi setiap hari.

Asal Usul Urutan Refleksologi

Ketahui bahawa tapak kaki mempunyai titik-titik yang berkait dengan organ dalaman dan juga luaran badan manusia. Jika ditekan di satu-satu sudut tapak kaki dan merasa sakit, itu bermakna terdapat masalah di dalam badan. Dalam erti kata lain, ia boleh mengesan penyakit seterusnya mengubatinya melalui tapak kaki.

Refleksologi mapu mengatasi masalah dalaman dan luaran badan selain dapat menghilangkan tekanan.

Jika anda mengamalkan kaedah refleksologi ini, mereka dapat menghilangkan tekanan dan membantu melancarkan peredaran darah serta mampu merawat bahagian yang bermasalah. Selain itu, anda juga dapat mengesan penyakit di dalam badan anda.

Di sini saya menyediakan Khidmat Bekam Sunnah & Urutan Ke Rumah Anda. Bekam merangkumi bekam luncur, bekam angin (Kering) dan bekam darah. Urutan pula merangkumi urutan saraf dan refleksologi tapak kaki dan tangan.

Harga yang kami tawarkan adalah sperti pakej di bawah :- 


Antara Kelebihan Urutan Refleksologi adalah seperti berikut :-

 1. Melancarkan pengalian darah
 2. Meningkatkan daya tahan individu
 3. Meyeimbangkan kedudukan badan
 4. Melancarkan pergerakan
 5. Menguatkan otot kaki
 6. Mengurangkan risiko kencing tidak lawas
 7. Mengurangkan rasa letih
 8. Mengurangkan sakit lutut/lenguh-lenguh/kebas kaki & tangan
 9. Mengelak risiko sembelit
 10. Mengurangkan masalah usus
 11. Mengurangkan masalah pada bahagian peranakan

**Rawatan refleksologi ada sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga ke dewasa dan warga tua (sakit sendi dan sengal tulang) **


No comments:

Post a Comment